Servicebostäder för vuxna med funktionsnedsättning

Servicebostad är boende enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor du i egen lägenhet i anslutning till servicebostaden, där vi kan träffas tillsammans. Våra medarbetare coachar, stödjer och motiverar dig till att kunna sköta ditt eget hem.

Egen lägenhet

I servicebostad bor du i en egen lägenhet med tillgång till gemensam service och medarbetare. Den gemensamma lokalen kan finnas i en annan huskropp. Servicebostädernas yta och utseende varierar.

Vi coachar dig

Alla ska känna sig trygga i servicebostaden. Målet för verksamheten är att stödja ungdomar till ett självständigt liv genom vägledning, delaktighet och choachande samtal och förhållningsätt. Vi kan coacha och träna dig i:

  • Att kunna bo i egen lägenhet
  • Planeringar
  • Matlagning
  • Att ta olika kontakter, till exempel med myndigheter eller familj
  • Delaktighet och aktiviteter

Våra medarbetare

Du har tillgång till våra medarbetare dygnet runt på telefon eller på plats i boendet. Vi lämnar bara ut nycklar till den som kontraktet står på. Eventuella djur får du själv sköta om eller se till. Du ansvarar själv för att ta in din post.

Vi samordnar olika aktiviteter som du kan ge förslag på. Det kan till exempel vara bowling, promenader, filmkvällar, fotboll, evenemang, med mera.

Våra servicebostäder

Alen servicebostad
Köpmangatan 14, 2 tr

Servicebostad och gruppbostad Alen 1 och 2.

Alen servicebostad. Köpmangatan 14, Söderhamn.

Norrbergets servicebostad
Norrberget 34

Servicebostad Norrberget.

Norrberget servicebostad för dig med psykisk funktionsvariation, som omfattas av socialpsykiatrin. Norrberget 34, Söderhamn.

Nyplan servicebostad
Postvägen 139

Servicebostad Nyplan.

Nyplan servicebostad för dig med psykisk funktionsvariation, som omfattas av socialpsykiatrin. Postvägen 139, Sandarne.

Tallbo servicebostad
Norrberget 51

Bild på Tallbo servicebostad.

Tallbo servicebostad, för dig med psykisk funktionsvariation, som omfattas av socialpsykiatrin. Norrberget 51, Söderhamn

Senast uppdaterad: 15 december 2022
Omsorg och stöd