Du som vill bli god man eller förvaltare

Är du intresserad av ett uppdrag där du får hjälpa andra människor? Söderhamns kommun har ett stort behov av att fler engagerar sig och tar uppdrag som god man och förvaltare för personer som behöver hjälp på grund av sitt hälsotillstånd.

Om du är etablerad i samhället, har goda kunskaper om hur samhället fungerar, har ordnad ekonomi och inte förekommer i belastningsregistret kan du bli god man eller förvaltare.

Vad innebär det att vara god man/förvaltare?

Som god man eller förvaltare är du en representant för den som inte själv kan tillgodose sina behov. Det kan innebära att ta hand om den enskildes ekonomi, bevaka rättigheter och ha kontakt med myndigheter. Som god man/förvaltare arbetar du alltid för den enskildes bästa.

Intresseanmälan - bli god man eller förvaltare

Vill du bli god man eller förvaltare? Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret, så berättar vi mer.

Senast uppdaterad: 11 januari 2022

Överförmyndarenheten