Skogsfrönas förskola

Ett par små barnhänder som håller i tre kottar.

Skogsfrönas förskola är belägen i Marmaverken. Med skogen som granne och utan stora trafikerade vägar ligger förskolan i en mycket lugn och fridfull miljö. Förskolan erbjuder plats för alla barn mellan 1-5 år, upp till 36 barn uppdelade på två avdelningar. Förskolan arbetar efter I Ur och Skurs pedagogik och bedriver friluftsskolorna knopp, knytte, mulle, skrinna och lagge.

Ort/kommundel: Marmaverken
Besöksadress: Idrottsvägen 15
Storlek: 36 barn
Typ: Förskola
Driftsform: Fristående

Anmälan av frånvaro och sjukanmälan

Kontakta ditt barns avdelning direkt för att anmäla frånvaro eller sjukanmäla barnet. Kontaktuppgifter till förskolan hittar du på: www.skogsfrona.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skogsfrönas förskola AB är belägen i Marmaverken och bedrivs i privat regi i form av ett aktiebolag. Skogsfröna öppnade år 2008.

Förskolan har en stor härlig gård som inspirerar till mycket lek och rörelse, både i backar, på stenar/stubbar, gräs och i sandlådan. Våra avdelningar heter Myrstacken där de yngre går och Lyan där de äldre barnen går. Skogsfrönas förskola arbetar efter I Ur och Skurs pedagogik och bedriver en stor del av verksamheten utomhus.

Maten lagas från grunden och måltiderna ses som viktiga stunder då alla sitter ner och äter och samtalar tillsammans vid borden. Förskolan står för blöjkostnaden.

Här hittar du vår hemsida: Skogsfrönas förskola | Med skogen som granne i lugn & fridfull miljö (skogsfrona.com) Länk till annan webbplats.

Värdegrunden omsätts och praktiseras i alla pågående lärprocesser och aktiviteter i vardagen. Förskolan bedriver ett förebyggande arbete i syfte att förebygga och förhindra att kränkningar, diskriminering eller trakasserier sker. Tillsammans med barnen har förskolan arbetat fram kompisregler.

Vi som arbetar på Skogsfrönas förskola strävar efter en öppen och nära relation med barnens föräldrar, för att kunna skapa en trygg och välkomnande miljö på förskolan.

På hösten bjuder vi in till föräldramöte och till våren erbjuder vi utvecklingssamtal. Möjlighet finns till fler samtal om vårdnadshavare önskar det.

Vid samlingarna får barnen möjlighet att diskutera och påverka hur de vill att det ska fungera på förskolan.

Senast uppdaterad: 5 april 2024
Förskola, skola och utbildning